Skoda trzecim największym importerem w Niemczech

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Witaj,
    W grudniu minie mi 9 lat użytkowania 2 sztuk Octavii w Warszawie, tak więc znam trochę serwisy. Teraz od 6 lat mam benzynę 1,6 101PS (125.000km), wcześniej 3 lata benzyna 1,6 75PS (45.000km).
    Serwis to ludzie tam pracujący. Do serwisu na Puławskiej zatrudnili żółtodziobów i np. elektryka wożą z Felińskiego jak naprawy gwarancyjne, a jak po gwarancji a usterka nietypowa to każą jechać na Felińskiego. W Zakręcie byłem raz na przeglądzie i miałem wrażenie, że tego przeglądu nie zrobili, a typ oleju zmienili bez konsultacji ze mną i byłem wściekły. Dobry był serwis Modlińska, ale po ostatnim myciu i pasowaniu przepustnicy nie schodzę poniżej 10l/100km, a w mieście 12 i ponieważ na komputerze nie ma błędów twierdzą na Modlińskiej i Felińskiego, że to norma. Tak więc Modlińska jest też spalona. Najlepiej współpracowało mi się z serwisem Aleje Jerozolińskie - Pruszków, bo tam o wszystko pytali, pokazywali, doradzali. Generalnie to chyba moja ostatnia Octavka, bo ceny śpiewane za OII są z kosmosu kompletnie. Za takie ceny to można kupić rocznego Passata Variant albo A4 Avant z przebiegiem około 40-50.000km. Pozdrawiam
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Dzięki dobrym wynikom sprzedaży w maju Skoda jest po Renault i Toyocie trzecim największym importerem samochodów w Niemczech. W piątym miesiącu liczba rejestracji wyniosła 11 046 pojazdów, co przełożyło się na 3,35-proc. udział w rynku. Wynik skumulowany to 47 125 aut.

W porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku oznacza to wzrost o 19,5%. Najchętniej kupowanym w maju modelem była Octavia, która znalazła w Niemczech około 5,5 tys. nabywców.
    [samar.pl - link]
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Te rankingi nie uwzgledniaja np takie Hondy. Ostatnio wyszedl nowy Civic ktory ma taki sobie silniczek 2.2itd czy jak oni to oznaczaja. 140KM/350Nm. Cena takiego auta klasy Golfa w pelnej opcji wynosi ok 92tys zl, ale co z tego jak Honda na Polske zrobila jakis limit ile mozna sprzedac diesli i koniec. Nastepne beda do kupienia dopiero w 2007 roku. Przypomina mi sie identyczna sytuacja w Skodzie okolo czerwca 99 roku, jak SLX TDI 110KM byl jakims marzeniem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
        Te rankingi nie uwzgledniaja np takie Hondy. Ostatnio wyszedl nowy Civic ktory ma taki sobie silniczek 2.2itd czy jak oni to oznaczaja. 140KM/350Nm. Cena takiego auta klasy Golfa w pelnej opcji wynosi ok 92tys zl, ale co z tego jak Honda na Polske zrobila jakis limit ile mozna sprzedac diesli i koniec. Nastepne beda do kupienia dopiero w 2007 roku. Przypomina mi sie identyczna sytuacja w Skodzie okolo czerwca 99 roku, jak SLX TDI 110KM byl jakims marzeniem.
        Maicroft, to jest o rynku niemieckim!
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wydaje mi sie ze 'problem' ktory opisalem nie dotyczy tylko nas, ale jest on bardziej europejski - chyba ze male ludki uwazaja dalej Polske za kraj w ktorym takie auto i tak by sie nie sprzedalo. :wink:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• zefirstorm
            Ambiente
            • 2006
            • 152

problem z dostępnością nowego Civica dotyczy całej europy....
            ASV 147PS@307Nm

Komentarz

Pracuję...